חזון ומטרות תכנית האב

חזון תכנית האב הוא יצירת קמפוס שניתן יהיה לקיים בו בצורה נעימה, נוחה ויעילה את כל הפעילויות הקשורות בלימוד, במחקר ובעבודה מנהלתית משלימה, ובכך להפוך אותו לאטרקטיבי ובר-תחרות לאוניברסיטאות הטובות בעולם, וגם כזה שיהווה נקודת משיכה לקהילה הסובבת לשם קיום פעילויות משותפות בסביבה ירוקה ואסתטית.

להגשמת חזון זה הוכנה תכנית אב חדשה, שתאפשר גמישות תכנונית מעבר להיבטים הפיזיים של הקצאת שטחים, כנהוג בתכניות אב מסורתיות. התכנית נותנת את הדעת על צורכי האוניברסיטה בעשורים הבאים, בהתאם להתפתחות הקמפוס ולמגמות ושינויים עתידיים בשיטות הלימוד והמחקר.

מטרות תכנית האב לבחון דרכים, הן במישור הפיזי והן במישור הארגוני, להתמודדות עם שינויים בתפיסת המרחב, ולהציע פתרונות בהתאם למגמות ולשינויים בתחומי המחקר וההוראה. אלו יאפשרו המשך בנייה ופיתוח פיזי של מבנים, מתקנים, פיתוח גינון וסביבה ירוקה ומתן נגישות תחבורתית, תוך שמירה על האופי והאיכויות של הקמפוס.

בין מטרות תכנית האב:

• שיפור התנאים הפיזיים ללימוד, להוראה ולמחקר ויצירת סביבה שתאפשר הישגים מדעיים טובים יותר.
  • יצירת מערכת גמישה של תכנון התשתית הפיזית של הקמפוס באופן שתוכל לקבל על עצמה חידושים ושינויים, אם בתחומי הלימוד והמחקר ואם בשילוב שיטות חדשות בתחומי המנהל.
  • הסדרה וייעול של מערכות התנועה המוטורית הסובבת, הרגלית והדו-גלגלית, מערכות החנייה והתחבורה הציבורית, תוך שמירה על ערכי הטבע והשטחים הירוקים.
  • התאמת הקמפוס לדרישות ההנגשה למכלול סוגי המגבלות, לעקרונות הקיימות והשמירה על הסביבה.