תכנית בינוי עתידי
כיצד ייראה הקמפוס בעתיד הרחוק: מבנים, שטחים ירוקים, תנועה וחניה
תכנית זו מבטאת במתווה של עיצוב עירוני (Urban Design) מצב היפותטי, אבל אפשרי (גם מבחינה סטטוטורית), איך יוכל להיראות הקמפוס בעתיד הרחוק, על פי שיקולים של תכסית, צפיפות, פיזור המבנים וארגון התנועה והחניה.
על פי התכנית, יישאר אזור מרכז הקמפוס סביב הרחבה המרכזית פחות או יותר כפי שהוא כיום (למעט בניין המרכז ללימודים מתקדמים ע"ש לורי לוקיי המתוכנן) הכוונה לא לפגוע באופי הקמפוס על בנייניו היפים, השטחים המגוננים והרחבות המרוצפות שבין הבניינים.
רוב מגרשי החניה הגדולים שבתוך הקמפוס יתבטלו וישמשו עתודות קרקע לבנייה, אם כי פה ושם יישארו מגרשי חניה לא גדולים בתוך הקמפוס, בעיקר לחניית נכים ומקומות לפריקה וטעינה.
מעל חניון האודיטוריום ע"ש מרים ואדולפו סמולרש מציעה התכנית לבנות שלושה מבנים גבוהים כמתכונת אפשרית מעל חניונים תת-קרקעיים עתידיים.
באזור הגנים - הגן למחקר זואולוגי ע"ש א' מאיר סיגלס והגן הבוטני - התכנית ממליצה להסתפק בנפחי הבנייה הקיימים, למעט השלב השני - שלב המעבדות - של בית הספר ללימודי הסביבה ע"ש פורטר, שאמור להיות שקוע ברובו בתוך המדרון לכיוון האיילון.
הרחבת הבנייה תוך שמירה על הקיים
תכנית הבינוי העתידי מראה אפשרות (אחת מני רבות), כיצד ניתן להוסיף לקמפוס נפחי בנייה משמעותיים (תוספת של כ-50% על הבנייה הקיימת) מבלי לפגוע באופי הבינוי הקיים. ניתן לתכנן את העמדת הבניינים העתידיים כך שייווצרו חללים עירוניים מותאמים לקיום פעילויות שונות תוך "מתן כבוד" לבניינים הקיימים ולמרחבים שביניהם.
גם אם אין מנוס מלצמצם מעט את השטחים הירוקים, התכנית שומרת על הרצף שלהם, וכמובן על היחס בין הבנוי לפתוח, כפי שמחייבת התב"ע.
ישנם שני אזורים עם ריכוז בנייה עתידית גדול יחסית - בצפון ובדרום, אולם השינוי המשמעותי ביותר שמתבטא בתכנית הוא לאורך רחוב חיים לבנון. במקום גדר שנמשכת כמעט לכל אורך דופן הקמפוס המערבי, התכנית מציעה בינוי שממשיך את רעיון כיכר סאלי ולסטר אנטין - צפונה ודרומה, תוך יצירת חזית רחוב ידידותית אל העיר וביטול הגדר. הבנייה לאורך רחוב לבנון יכולה לקבל הדגש עירוני על ידי בניינים גבוהים יחסית (8 עד 10 קומות) כדי לנצל ככל האפשר את הממשק בין הקמפוס לעיר - גם מבחינת תוכן ותפקוד המבנים וגם כדי שניתן יהיה להשאיר את נפחי המבנים העתידיים שבתוך הקמפוס בסדרי הגודל של נפחי המבנים הקיימים, ובכך לשמר את האופי והאווירה שבקמפוס. במילים אחרות: תכנון חכם שיאפשר ציפוף של אזורים מסוימים במטרה להשאיר "ריאות ירוקות" גדולות יותר באזורים אחרים. באיזור הדרומי של הקמפוס מציגה התכנית את הרחבת אזור מעונות "ברושים" ומציעה תוספת של שלושה בנייני מעונות. באזור זה מוצע להוסיף שער כניסה לקמפוס, בסמוך לכיכר התנועה, לבאים מכיוון תחנת הרכבת הארצית. אופן העמדתם ועיצובם של שני מבנים שעתידים להיבנות כאן אמור לתת ביטוי משמעותי לשער הכניסה.
בהסתכלות כוללת על תכנית הבינוי העתידי נראה שהיא מצליחה לשמר את הרקמה האורבנית הקיימת ואת קנה המידה האנושי במרבית חלקיה, אפילו באלה שבהם היא מציעה להגדיל משמעותית את נפחי הבנייה.
בניינים בתכנון והקמה בין השנים 2010-2017