בניין ע"ש משפחת סמולארש

 תכנון: קולקר-קולקר-אפשטיין אדריכלים

בניין ע"ש משפחת סמולארש
בניין ע"ש משפחת סמולארש. הדמייה: A_STUDIO

הפרויקט הוא מבנה של גשר המחבר בין שני מבנים קיימים וזהים של הפקולטה למדעי החיים, המשמש כבניין מעבדות הוראה לסטודנטים לתואר ראשון. במבנה ישנם גם חדרים נוספים לחברי הסגל, ובקומת הגג תוכנן גג ירוק שלו פונקציות מתחלפות. הבניין נועד כדי לעודד מפגשים אקראיים, בנוסף למפגש הפורמאלי שבמעבדה או בכיתה. לשם כך תוכננו אזורי הפסקה ומנוחה היוצרים את מקומות המפגש האלה.

 

קומת הקרקע של המבנה מפולשת, ובעזרת שיפוע מתון היא מייצרת מעבר נגיש ואטרקטיבי בין השדרה המרכזית לשביל האחורי ולחנייה. ביציאה ממבואת הכניסה ממוקמת רחבת דק המכילה מטבח פתוח, הנפתחת לחצר ירוקה, כך נשמרת למעשה הפונקציה הקיימת היום. האדריכלות בבניין נגזרת מהחומריות ומהשפה העיצובית של הבניינים הקיימים, ועם זאת יש לה אופי שונה, בן זמננו, המבדיל בין הרובד ההיסטורי לתוספת החדשה.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>