בניין המרכז ללימודים מתקדמים ע"ש לורי לוקיי

תכנון: גוטסמן - שמלצמן אדריכלות

בניין המרכז ללימודים מתקדמים ע"ש לורי לוקיי
בניין המרכז ללימודים מתקדמים ע"ש לורי לוקיי. הדמיה: Studio Aiko

מיקומו של בניין המרכז ללימודים מתקדמים ע"ש לורי לוקיי מעשיר את הקמפוס והופך אותו ליותר אורבני. הוא גבוה דיו כדי להינות מהבריזה ומהנוף הפתוח ממערב.

 

הבניין מתפצל לשני אלמנטים הקשורים זה לזה. הבחירה הזו המאפשרת להיכנס אליו מכמה כניסות המקשרות אותו לבניינים ולמרחבים הסמוכים באמצעות קומות הבניין והגינות השונות, כך שקומת הקרקע יוצרת חלל עירוני אינטימי ומוצל בשטח הקיים.

 

בחלקו העליון של הבניין נמצאים משרדי המרצים והגופים השונים השותפים לפקולטה לניהול. הקומות העליונות נהנות מהנוף, ובאמצעות שקיפותן הן משמשות כנקודת התמצאות במרחב לכל הבאים בשערי האוניברסיטה דרך כיכר סאלי ולסטר אנטין .

 

חלקו התחתון של הבניין, המאכלס את הכיתות ואזורי הלימוד המשותפים, נגיש מקומת הקרקע ומהגינה המשותפת לבית הספר למוזיקה. הנגישות מתאפשרת באמצעות הטמעתו של הבניין בשטחי הנוף הקיימים, כך נוכחותו הבנויה בולטת פחות ומשתלבת היטב במרחב.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>