בניין צ'ק פוינט

מעטפתו החדשנית, המורכבת מפיקסלים של זכוכית שהצבתם בגיאומטריות דינמיות תוכננה באמצעות מידול פרמטרי, יוצרת בניין מסוג חדש המשתנה ללא הפסקה ונראה מנקודות מבט שונות כספק חומר ספק השתקפות

בניין צ'ק פוינט
חזית מערבית, בניין צ'ק פוינט
שנת הקמה 2019
סגנון אדריכלי מודרני
שימוש מקורי  
שימוש כיום כיתות, מעבדות ומשרדים
מספר קומות 4
שטח בנוי 6,420
קשר לסביבה כנפח מרחף הצף במרחב, בניין צ'ק פוינט הניצב בלב הקמפוס של אוניברסיטת תל אביב מתייחס ומגיב לשני המבנים הסמוכים לו, בניין צ'ימבליסטה האייקוני שתוכנן ע"י האדריכל השוויצרי מריו בוטה ומבנה המדעים המדויקים שתוכנן בשנות ה-60'. הצבת המבנה מייצרת דופן מזרחית לרחבה הקיימת, שהפכה מחניה לכיכר מרכזית בקמפוס.  
חומרים וטכנולוגיות בנייה

מעטפתו החדשנית, המורכבת מפיקסלים של זכוכית שהצבתם בגיאומטריות דינמיות תוכננה באמצעות מידול פרמטרי, יוצרת בניין מסוג חדש המשתנה ללא הפסקה ונראה מנקודות מבט שונות כספק חומר ספק השתקפות. יחסי הגומלין בין העיצוב האדריכלי של מבנה ובין הטכנולוגיות המיושמות בו הם אחד ההיבטים המשמעותיים ביותר בתכנון.

מבואה למבנה שתי מבואות עבור כל אחד מאגפי המבנה. מבואת אוניברסיטת תל אביב לנוער באגף הדרומי ומבואת מדעי המחשב באגף הצפוני. מעטפת הבניין מתאפיינת בגיאומטריות זורמות ודינמיות, המבטאות חיבור הרמוני בין  האגפים: אגף הנוער והאגף המשותף בחלקים התחתונים, המתלכדים כלפי הקומות העליונות, לכיוון אגף מדעי המחשב. בתווך שוכנים הפטיו ומרפסת הניסויים של הנוער.
תאור כללי

בהיבט הקיימות, המעטפת היא דו קרומית, כאשר קרום הפיקסלים מגן על הבניין ויוצר תווך מאוורר . חללי הבניין "נושמים" את האוויר הצח שמערכת מזוג האוויר זקוקה לו מתוך התווך הזה. 

חללי הבניין ומערכת התנועה במבנה יוצרים מקומות מפגש לא פורמליים ואזורי עבודה פתוחים המשולבים בחדרי הסגל ובמעבדות. הרעיון של טשטוש הגבולות והזרימה של המבנה כפי שהוא מופיע במעטפת המבנה ויחסי החוץ פנים של המבנה מוצאים ביטוי גם בתכנון חללי הפנים של הבניין.

אפשרות של הצצות בין חדרי הסמינרים וחלל האטריום המרכזי דרך פיקסלים פנימיים, מהלך מדרגות שהופך את התנועה בבניין לחוויה של טיול ושל מפגש ,יחד עם חללי עבודה פתוחים דוגמת WEWORK המאפשרים התכנסויות ועבודה פרטנית מחוץ לחדרים המוגדרים של משרדים מעבדות וכיתות. 

אדריכלים

קימל אשכולות אדריכלים. אדריכלים אחראים - לימור עמרני , עמרי רון.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות יש לפנות למערכת הפניות >>